Resultaten voor psychotherapie

psychotherapie
GGZ Ingeest.
Nuhoff-psychotherapie.nl Psychotherapie Supervisie Opleiding.
Registraties, wet en regelgeving. Peggy van der Putten. Jan Hein van Huizen. Tarieven en vergoedingen. Registraties, wet en regelgeving. Welkom bij Nuhoff Psycho therapie. Psychotherapie en psychologie met hart en ziel. Welkom bij Nuhoff Psychotherapie. Psychotherapie en psychologie met hart en ziel.
Psychotherapie OLVG.
Eén van de meest gebruikte vormen van psychotherapie is cognitieve gedragstherapie CGT. Een andere vorm van psychotherapie is interpersoonlijke therapie IPT. Deze psychotherapievormen worden voornamelijk gebruikt bij behandeling van depressie, slaap, angst en paniekstoornissen. Bij de psychodynamische/inzichtgevende psychotherapie richt de behandeling zich meer op onderliggende persoonlijkheidskenmerken.
Cliëntgerichte psychotherapie, een krachtige psychotheorie ToolsHero.
Cliëntgerichte psychotherapie, ook wel Rogeriaanse therapie of PCT Person-centred Therapy genoemd, is een humanistische benadering voor therapie waarin de cliënten zelf, bewust, het voortouw nemen in plaats van een therapeut die hun onbewuste gedachten of ideeën interpreteert en reflecteert met een vooraf opgesteld, standaard behandelplan.
Home Praktijk voor Onderzoek en Psychotherapie.
De vrijgevestigde praktijk voor Onderzoek en Psychotherapie, biedt zowel diagnostiek en psychologische hulp Generalistische Basis GGZ als psychotherapie Specialistische GGZ aan. Karakteristiek voor de praktijk is de rust en privacy en het laagdrempelige karakter als het gaat om informatie, aanmelding en hulpverlening.
Wat is psychotherapie voor soort behandeling? Benjamin Niemeijer.
Wat is psychotherapie? Hoe vind ik een goede psychotherapeut? Hoe gaat de psychotherapeut te werk? Psychotherapie, ja of nee? Hoe verloopt een psychotherapie? Wat kost psychotherapie? Eisen aan een psychotherapeut. Wat is psychotherapie? Psychotherapie is een behandelmethode die wordt toegepast bij psychische klachten en problemen.
NVP Wat is psychotherapie?
Cliëntgerichte psychotherapie werd tot voor kort Rogeriaanse psychotherapie genoemd, naar haar belangrijkste grondlegger, de Amerikaanse psycholoog Carl Rogers. Cliëntgerichte psychotherapie is persoonsgericht, procesgericht en pragmatisch. Persoonsgericht betekent in de eerste plaats dat de cliënt als persoon centraal staat. In de tweede plaats betekent het dat de cliënt zelf bepaalt wat hij of zij wel en niet in de therapie aan de orde wil stellen, hoe ver hij of zij daarin wil gaan, enzovoorts. Procesgericht wil zeggen dat de therapie een proces is dat erop gericht is het denken, voelen en handelen te herintegreren. Pragmatisch houdt in dat de therapeut niet aan één manier van werken vastzit, maar meerdere benaderingswijzen kent. Relatie en gezinstherapie systeemtherapie. Relatietherapie en gezinstherapie zijn twee specifieke vormen van psychotherapie.
Verschil psycholoog, psychotherapeut en psychiater. Stel uw vraag Uw vraag of mening Algemeen.
Hulp en ondersteuning. Cliënten en familieondersteuning. Verzorging en Verpleging thuis. Werk en Inkomen. Ik ben chronisch ziek en dan. Wat vertel ik op mijn werk. Wat heb ik nodig om te blijven werken. Ander werk vinden. De eerste 2 jaar na de ziekmelding. 2 jaar ziek en dan. Wie doet wat voor mij. Rechten en plichten. Wat gebeurt er met mijn inkomen. Wie denkt mee over mijn situatie. Wonen en leven. Drempelvrij leven toegankelijkheid. Kosten en tegemoetkoming woning. Jeugd en onderwijs. Voortgezet speciaal onderwijs. aangepast Eigen vervoer. Vervoer naar werk/dagbesteding. Verschil psycholoog, psychotherapeut en psychiater. Bijgewerkt 12/12/2019 1148: VM. Wat is het verschil tussen een psycholoog, een psychotherapeut en een psychiater? Een psycholoog is opgeleid om gedrag van mensen te bestuderen. De meeste psychologen werken met cliënten. Zij behandelen en helpen cliënten om beter te worden of coachen begeleiden cliënten in hun eigen ontwikkeling. Daarnaast zijn er psychologen die advies geven op het gebied van arbeidssituaties of ondersteuning bieden in werving en selectie. Een eerstelijns psycholoog of een gezondheidszorg-psycholoog geeft meestal een korte behandeling in de generalistische basis-ggz. Het gaat daarbij meestal om psychische klachten die korter dan zes maanden bestaan.
Psychodynamische Psychotherapie PP GGz De Viersprong.
Home Behandelingen Psychodynamische Psychotherapie PP. Psychodynamische Psychotherapie PP. Wat is psychodynamische psychotherapie en hoe kunnen we je ermee helpen? In psychodynamische psychotherapie ligt de nadruk op je persoonlijke en interpersoonlijke belevingswereld.: Je persoonlijke belevingswereld zijn je gedachten, fantasieën, dromen, idealen, emotionele en lichamelijke gewaarwordingen.
Rondom Psychotherapie Vind een psychotherapeut.
Vind een psychotherapeut. Vind een psychotherapeut Meerdere opties aanvinken is mogelijk. Scroll naar beneden. Meerdere opties aanvinken. Angst, dwang en fobische klachten Angst, dwang en fobische klachten. Klachten naar aanleiding van traumatische gebeurtenis Klachten naar aanleiding van traumatische gebeurtenis. Somatisch onvoldoende verklaarbare lichamelijk klachten Somatisch onvoldoende verklaarbare lichamelijk klachten. Problemen rondom seksualiteit Problemen rondom seksualiteit. Emotieregulatie en gedragsproblemen Emotieregulatie en gedragsproblemen. Overspanning en burn-out Overspanning en burn-out. geheugen, oriëntatie en cognitieve problemen Klachten m.b.t. geheugen, oriëntatie en cognitieve problemen. Cliëntgerichte psychotherapie Cliëntgerichte psychotherapie. Cognitieve en/of gedragstherapie Cognitieve en/of gedragstherapie. Multimethodische psychotherapie Multimethodische psychotherapie. Multiculturele psychotherapie Multiculturele psychotherapie. Psychodynamische en/of psychoanalytische psychotherapie Psychodynamische en/of psychoanalytische psychotherapie. Groepstherapie zie ook onze Agenda Groepstherapie zie ook onze Agenda. minder dan 2 weken minder dan 2 weken. minder dan 6 weken minder dan 6 weken. minder dan 12 weken minder dan 12 weken. langer dan 12 weken geen bezwaar langer dan 12 weken geen bezwaar. Toegankelijk voor mindervaliden Toegankelijk voor mindervaliden. Toegankelijk voor een rolstoel Toegankelijk voor een rolstoel. Of kies een therapeut.

Contacteer ons